Hos Vintønden elsker vi rødvin. Det er en af vores helt store passioner. Vi fører derfor et bredt udvalg af god rødvin fra hele verden, så du altid vil kunne finde en rødvin som passer til lejligheden.

85,00 DKK

75,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Lækker kraftig vin fra det sydlige Italien. Appasimento er lavet på samme metode som den populære Amarone della Valpolicella.

150,00 DKK stk. v/ 6 flasker
175,00 DKK

150,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Oplev en lækker aromatisk smag og intens rubinrød farve med denne skønne Chianti Riserva - Vinciano.

125,00 DKK

110,00 DKK stk. v/ 6 flaskerIntens bæreksplosion som indtager munden med aromaer af jordbær, brombær, hindbær og solbær.

100,00 DKK

75,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Flot primitivo med behagelig mundfølelse.

Vivino: Bland top 1% vine
140,00 DKK

120,00 DKK stk. v/6 flasker
Kraftig Ripasso fra Valpolicella som passer perfekt til rødt grillet kød eller modne oste. Alt i alt et rigtigt godt og fuldendt glas vin.

70,00 DKK stk. v/6 flasker
80,00 DKK

70,00 DKK stk. v/6 flasker
Et unikt og lækkert glas rødvin i en lys rubinrød farve. Nero d´Avola er præget af en duft af modne røde bær.

120,00 DKK

90,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Anmelder rost vin med en dejlig friskhed i sin duft og smag, hvor røde frugter - specielt kirsebær er fremtræden.

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker
80,00 DKK

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Et dejligt glas rødvin lavet på sangiovese druer. Vinen har en flot bouquet som efterfølges af en blid rund smag. Cupido har behagelige og lækre noter af vanilje og et strejf af tobak.

145,00 DKK

125,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Den sydfranske vin bæger også præg af det varme klima, som har modnet druerne til vinen perfekt og givet den saft og kraft.

225,00 DKK

195,00 DKK v/ 6 flasker
Fantastisk Zinfandel fra Californien. Lækker, intens og aromatisk vin med noter af tørrede sorte og røde bær, herunder ribs, kirsebær og hindbær, sammen med krydrede urter, røg og søde krydderier. Disse noter passer perfekt til den klassiske julemenu.

Ikke på lager
100,00 DKK stk. v/ 6 flasker
110,00 DKK

100,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Intens og dyb rødvin med en afbalanceret duft af marasca-kirsebær, hindbær, vanilje og krydderier. Gurgo Nero d´Avola har rund smag præget af bløde tanniner.

80,00 DKK

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Intens og kraftfuld Sydafrikaner lavet på Merlot og Shiraz druer. Vinens er præget af vilde bær og en flot balance mellem sødme og intensitet. Et helt igennem fantastisk glas vin.

130,00 DKK

115,00 DKK stk. v/6 flasker
Afbalanceret i næsen, blomstrende mundfølelse der fyldes med træagtige og krydrede aromaer.

-22%
89,95 DKK 69,95 DKK

Lækker og elegant portugiser.Vinen er totalt i balance og føles både rund og frisk i smagen. Det er helt sikkert en vin som vil overraske dig positivt.

185,00 DKK stk. v/ 6 flasker
210,00 DKK

185 DKK v/6 flasker
Lækker Bourgogne vin fra Saint-Aubin distrektet. Rødvinen er er en 1. Cru og kommer fra marken Les Rouges Georges.

195,00 DKK stk. v/ 6 flasker
225,00 DKK

195,00 DKK stk. v/ 6 flasker 

375,00 DKK

325,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Klasse Amarone della Valpolicella fra Luciano Arduini. Vinen lagres 24 måneder på slovenske egetræsfade, som er med til at given en kraftig og rund smag til vinen.

90,00 DKK stk. v/ 6 flasker
105,00 DKK

90,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Elegant glas rødvin lavet på 60% grenache og 40% syrah. Vinen har en frisk smag med behagelige runde tanniner.

130,00 DKK

115,00 DKK stk. v/6 flasker
Lækker frugtig vin ledsaget af en mild aroma af peber og krydderier. Et frisk glas vin med behagelige runde tanniner der gør denne Côtes du Rhône til en rigtig publikums pleaser.

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker
80,00 DKK

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Dejlig rødvin lavet på Montepulciano druer. Vinen har en skøn smag med klare noter af lakrids.

110,00 DKK

100,00 DKK stk. v/6 flasker
Blød og venlig rødvin med noter af jordbær, kirsebær og brombær. Peber fornemmes i eftersmagen.

280,00 DKK stk. v/ 6 flasker
320,00 DKK

280,00 DKK stk. v/ 6 flasker
Fantastisk Barolo fra Cavalier Bartolomeo. Vinen er kraftig og tør i munden. Bartolomeo producerer kun omkring 9.000 flasker af denne vin årligt.

129,95 DKK

109,95 DKK stk. v/ 6 flasker


Rødvin fra Vintønden

Kan du komme i tanke om noget der er lige så godt som et glas rødvin? Hos Vintønden kan vi heller ikke komme i tanke om noget der er lige så lækkert som et godt glas rødvin. 

God rødvin fra hele verden - absolut verdensklasse 

Vi har sørget for et bredt udvalg af rødvine fra hele verden, og som alle er af høj kvalitet. Rødvinene er samtidig meget forskellige og passer til vidt forskellige madretter samt anledninger. Skal du derfor have mad med kraftige smagsnuancer er det ligeledes vigtigt du vælger en kraftig vin - det kunne eksempelvis være vin fra Rhône eller en flaske Ripasso. 

Køb rødvin online hos Vintønden

Hos Vintønden har vi kun rødvine som vi selv kan lide og som vi syntes du skal have chancen for at smage. Derfor kan vi altid stå inde for hvad vi sælger. Det er ligegyldig om du skal bruge få eller mange flasker, så vil vi hos Vintønden meget gerne hjælpe med opgaven. Har du spørgsmål til vores rødvine er du altid mere end velkommen til at tage kontakt til os. 


Hvad er rødvin? 

For at starte helt basalt, så er rødvin en alkoholisk drik brygget på gæret vindruesaft. Rødvin adskiller sig fra hvidvin ved at man her bruger røde druer, hvor man ved hvidvin bruger grønne, eller lyse druer. 

Rødvin bliver produceret ved, at man presser saften ud af vindruerne, for derefter at lade saften gære sammen med den mørke vindrueskal. Ved at man lader disse to komponenter gære sammen, opnås både farve, smag og tanniner til vinen. 

Rødvin er selvfølgelig ikke udelukkende bestående af vindruesaft. Vi har først rødvin, når vi har tilføjet alkohol. Vindruesaften indeholder store mængder af sukker, hvilket er nøgleingrediensen til at skabe alkohol. Alkohol opstår nemlig, når gæringen omdanner druesukkeret til ethanol og kuldioxid. 

Rødvinens karakteristika 

Farve

Rødvin, er som navnet hentyder, karakteriseret ved sin røde farve. Rødvin har spænder bredt i farven alt efter hvilken drue og hvilket land vinen kommer fra. Rødvin kan være alt fra uigennemsigtig lilla til en lys rubinrød. Når en rødvin ældres bliver farven som regel mørkere. 

Tanniner

Tanniner er kort fortalt garvesyre. Tanniner stammer fra vinduernes skal, kerne og stilke. Udover fra vindruerne, så kommer tanniner i rødvin også fra de fade som lagrer vinen i. 

Tanniner er gode for vinen, da de tilfører struktur, bitterhed, tekstur og fylde. Tanniner er også med til at tørre munden ud. Tanniner kan også tilføre vinen glathed og balance, mens tanniner andre gange kan være skarpe, beske, grønne og snerpende. 

Tanniner har også den fantastiske egenskab, at det hjælper med at mørne kødet. Så hvis du drikker en rødvin fuld af tanniner sammen med din røde bøf, vil du opleve en bedre og er mere mørt stykke kød. 

Stort spænd af smag

Rødvin har et stort spænd af forskellige smage. Alt efter hvilken type drue der er brugt, kan en rødvin have noter af, frugt, urter, blomster, krydderier og en jordet smag.

Det bedste eksempel på hvor stor forskel rødvine kan have er pinot noir kontra cabernet sauvignon. Pinot noir har oftest noter af hindbær og kirsebær, hvor en Cabernet Sauvignon kan have noter af lakrids. 

Mange tror, at disse forskellige smagsnoter er tilført vinen. Det er dog ikke sandt. Vinen tilfører selv de unikke smage. Noterne kommer fra druernes syre, skal og en evt. fadlagering. 

Syre

Apropos syre, så er netop dette, det fjerde punkt som rødvin er kendetegnet ved. Syren er et vigtigt karaktertræk. Det tilfører nemlig rødvin struktur og friskhed. 

Rødvin har op til flere vigtige typer af syre. De vigtigste to at kende, er dog vin - og æblesyre. 

Forskellige typer af rødvinsdruer

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er den (måske) mest populære rødvinsdrue i verden. Druen stammer historisk set fra Frankrig. Mere præcist Bordeaux. 

Cabernet Sauvignon giver vinen en mørk og dyb farve, med et middel niveau af syre. Den har smagsnoter af solbær, krydderier og tanniner. 

Pinot Noir

Pinot Noir druen stammer fra Pinot-drue-familien, som også omfatter Pinot Gris, Pinot Blanc and Pinot Meunier. 

Pinot Noir har noter af kirsebær, hindbær, svampe og vanilje. 

Merlot

Merlot er verdens 3. mest populære rødvinsdrue. Du finder de bedste Merlot-vin i det sydfranske vindistrikt Bordeaux. Du kender sikkert til områderne Pomerol og Saint-Emilion hvor nogle af verdens bedste Merlot-rødvine kommer fra. 

Du kan også finde rigtig god Merlot i specielt Italien og Chile. 

Syrah

Syrah, også kendt som Shiraz, forbindes ofte at vinkendere med Frankrig. Syrah er dog i høj grad en international drue. Syrah har oplevet en stigende popularitet i Chile, Sydafrika, Australien, USA og ikke mindst New Zealand. 

Rødvin produceret på Syrah druen er en af de mørkeste rødvine man kan finde. 

Syrah har noter af røg, bacon, urter og frugt. 

Malbec

Malbec anses i Argentina som den nationale druesort, dog stammer druen fra Sydfrankrig.

Rødvine lavet på Malbec fra Argentina har en klar tendens til, at være mere blød og mindre taninske. Argentinsk Malbec er ofte en klar favorit hos danskerne. 

Malbec kan have noter af hindbær og jordbær, specielt i duften. 

Grenache

Grenache er en meget populær drue. De bedste vin komme fra områderne i Rhône-dalen i Frankrig og Rioja i Spanien. 

Vinene er ofte meget krydret og kraftige i smagen, men samtidig ganske ukompliceret at drikke. Mange vine lavet på Grenache har ofte lagt på egetræsfade, og holder en ganske høj alkoholprocent.   

Sangiovese

Sangiovese er italienernes favorit rødvin. Druen stammer fra Toscana. Normalt siger man, at rødvin bliver bedre med årene, men det anbefales at drikke en flaske Sangiovese mens den er ung. Det skyldes, at vinen så har en mere frugtig og frisk smag. 

Tempranillo

Tempranillo er uden tvivl den vigtigste drue i spansk vinproduktion. Mange store spanske rødvine er lavet delvist eller 100% på Tempranillo-druen, herunder Pingus. 

Tempranillo-vin fra områderne Ribera del Duero og Rioja er specielt værd at kigge efter. Vinene har meget tit en kraftig rubinrød farve.

Tempranillo kan have noter af mange forskellige ting alt efter hvor den er dyrket. Du finder bl.a. vine med smag og duft af blomme, tobak, bær og vanilje. 

Montepulciano

Montepulciano, er ligesom Sangiovese, en meget populær vin i Italien. Druen stammer nemlig herfra. Montepulciano findes i det nordlige Italien, i provinserne Marche, Molise, Umbria, Latium, Puglia og Abruzzo. 

Montepulciano har en dyb og mørk rød farve. Den er præget af tanniner og et højt syreniveau. 

Barbera

Barbera er en af de mest oversete druer i Danmark. Druen dyrkes meget i det nordvestlige Italien specielt i området Piemonte. Verdens mest populære Barbera-vine er Barbera d’Asti.

Barbera udmærker sig specielt ved ikke, at indehold særlig meget tannin. Derfor er vinene ofte runde og bløde i smagen, nogle Barbera-vine kan også være meget kraftige.

Vinen har normalt noter af, røde kirsebær. Ældes vinen skifter den noter til smag og duft af kirsebær og brombær. 

Petite Sirah

Petite Sirah går også under navnet Durif. Petite Sirah stammer fra Frankrig. Navnet Petite Sirah skyldes druens lille størrelse sammenlignet med Syrah. 

Petite Sirah har en mørk, nærmest lilla farve og en fyldig og rund smag. 

Nebbiolo

Nebbiolo er en specialitet i Piemonte, Italien. De mest kendte vine som er produceret på netop Nebbiolo druen, er ‘kongernes vin’ Barolo, som italienerne kalder vinen og dronningen Barbaresco i Piemonte. 

Nebbiolo er en meget tyndskallet drue, som skaber nogle helt fantastiske vine. Druen indeholder utroligt meget tannin. Derfor bør mange vine lavet på druen også gemmes i en længere årrække. Flere Barolo og Barbaresco kan gemmes i op mod 50 år. 

Nebbiolo har specielt tendens til noter af violer, vilde urter, kirsebær og tobak.  

Gamay 

Gamay er en let drue som er kendetegnet ved sin frugtige smag. Gamay stammer fra Frankrig. Gamay druen er oftest brugt i blandingsvin sammen med Pinot Noir eller Cabernet Franc. 

Carménère 

Kigges der på historien, så blev Carménère plantet i Bordeaux. Carménère er en af de 6 originale druer som stammer fra netop dette område. 

I dag er historien dog en anden for Carménère. Chile står for hoved produktionen af vin produceret på denne drue. Dette er dog ikke nødvendigvis skidt for Carménère. Det område i Chile som den nu kommer fra, er kendt for sin høje kvalitet af vin. 

Petit Verdot

Petit Verdot er en klassisk fransk rødvinsdrue som specielt bruges i blandingsvine fra Bordeaux. Her tilføjer den vinen kraft og styrke, da den tilføjer meget tannin, farve og smag.

Vinen har noter af violer, liljer og urter. 

Blaufränkisch

Blaufränkisch er en mørk drue som stammer fra central - og østeuropa. Blaufränkisch er den anden mest populære drue i Østrig. Druen bliver produceret i lande som Ungarn, Slovenien, Rumænien og Kroatien. 

Blaufränkisch går også under navnet, østens Pinot Noir. 

Touriga Nacional

Denne drue er meget anvendt i Portugal, hvor den specielt bruges til at lave portvin med fremragende resultater. 

Druen indeholder ganske mange tanniner, og minder rigtig meget om Cabernet Sauvignon. 

Rødvinsdruen skaber intense vine med smag og duft af mørke bær. 

Nero d´Avola

Du har sikkert ikke hørt om druesorten Nero d’Avola før, og det er der heller ikke noget mærkeligt ved. Druen er nemlig ikke specielt kendt i hverken Danmark eller resten af Europa. Det er synd, for druen laver nogle helt fantastiske rødvine som kan fremstå både kraftige, modne og tørre. Druen har sin oprindelse på Sicilien i provinsen Syracuse omkring byen Avola.

Vine lavet på Nero d’Avola har stor tendens til specielt at får smag af kirsebær, chokolade og blommer. Samtidig indeholder vine på druen også ofte en tilpas mængde syre som gør vinene ikke bliver vamle og passer rigtigt godt til det danske køkken.

Nero d’Avola er velegnet til fadlagering. Nero d’Avola som har lagt på fade kan ofte gemmes i en længere årrække, hvor de vil udvikle sig til det bedre.

Cinsault

Cinsault er en mørk drue, som primært bliver brugt i blandingsvin. Cinsault er en af hoved druerne i den sydlige Rhône blanding, som også inkludere Syrah, Grenache og Mourvédre. Her kan du se vores italienske rødvin

Velkommen til Vintønden.dk

For at handle hos os, skal du være fyldt 18 år. Er du fyldt 18 år?

Eller