Deltetto

Deltetto-familien har produceret vin siden slutningen af 1800-tallet. Her producerede familien de første flasker Nebbiolo og Barbere. Vinen blev produceret i Lioni-området ved byen Canale i Roero-regionen.

Roero ligger tæt opad Langhe-regionen, de 2 regioner adsilles af Tanaro-floden. Her ligger Roero på venstre side af floden. Jorden er begunstiget af at være meget sandet og ved at indeholde mange fossiler, fra de tidligere istider.

I regionen produceres nogle fantastisk hvidvine på Arneis-druen. Rødvinen fra området er ikke helt ligeså kendte endnu, det er synd for de er ligeledes ganske fantastiske. Vinen fra området er meget elegante og feminine i deres udtryk, og specielt Pinot Nero (en klon af Pinot Noir), skaber fantastiske rødvine i Roero. 

Deltetto er ligledes kendt for deres mousserende vin lavet på Champagne-metoden (metodo classico). Deltetto plantede i 1997 deres første Pinot Nero og Chardonnay vinstokke. 

Vingårdens vine har siden 2017 være certificeret økologiske. I 2018 blev Deltetto indstillet til en pris for deres store engagement i bevaring af miljøet, og deres arbejde med miljøvenlig produktion fortsætter. 

Deltetto

Ikke på lager