Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Amarone della Valpolicella DOCG – Valle Alta 2013

Vinen anbefales til:

Amarone della Valpolicella DOCG – Valle Alta 2013

499,95 kr.

Vinen anbefales til:

Verdensklasse Amarone fremstillet efter gamle principper og den gamle skole. Vinen er i sin smag knap så sød som mange andre Amarone-vine. Vinen er stadig særdeles kraftig og bestemt ikke noget du må snyde dig selv fra at smage!

Valle Alta er lavet på Corvina, Corvione, Rondinella og oltidsdruen Oseleta. Druerne dyrkes på marken Vigna di Valle Alta som er beliggende 256 meter over havets overflade. Tenute Ugolini har valgt netop den mark til deres flagskib Valle Alta, fordi druerne her udsættes for perfekte forhold hele året. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 20 år.

Ugolini udfører i August det som kaldes en grønthøstning. Hvilket betyder at gården høster grønne umodne vinklaser, som ikke anvendes i produktionen. Det betyder at stokkene bærer færre klaser og dermed producerer bedre, mere saftige klaser. Ugolini mindsker altså deres udbytte, til gengæld bliver udbyttet af en langt højere kvalitet.

Klaserne som anvendes i produktionen af Valle Alta udvælges udelukkende af familien selv og få ansatte med stor erfaring. Høsten forgår manuelt i oktober, her har druerne opnået en perfekt fenolisk modning. Herefter anbringes druerne i tørrebakker i 5 – 6 måneder, her mister de op i mod 50% af deres væske. Det gør at vinen bliver langt mere intens i smag og aromaer. Ugolini fortager derefter igen en sortering, hvor ”dårlige” klaser sorteres fra.

Først nu, i marts, presses druerne og mosten gæres i optil 2 måneder sammen med skallerne. Gæringen forgår i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen på små egetræsfade af fransk eg og afslutningsvin på flaske. Herefter er vine klar til at blive frigivet til salg.

Vinen er meget mørk rubinrød i farven. I duft og smag er vinen præget af blomster, modne frugter, kirsebær syltetøj og likør. Også kanel og muskatnød er fremtrædende i noterne. Smagen er kraftig men alligevel blød, rund og elegant.

Valle Alta er helt perfekt til danske madretter. Prøv den til rød kød herunder kalve-, okse-, og lammekød. Vi anbefaler ligeledes vinen til vildt og den danske julemad. Vinen kan også sagtens nydes alene uden mad.

Vi anbefaler du åbner vinen minimum 1 time før servering. Vinen er bedst ved en serveringstemperatur på omkring 18 grader. Server den gerne i store vinglas. Valle Alta kan drikkes allerede nu, men kan også med fordel gemmes i op mod 30 år.

Se nedenfor hvordan vinstokkene stå plantet på sydvendte skråning omringet af oliventræer.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

, , ,

Indhold

Land

Område

,

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme