Serra dei Turchi er en fantastisk Barolo med navn efter marken den dyrkes på – nemlig Serra dei Turchi. Her dyrkes druerne i 250 – 300 meter over havetsoverflade.
Baroloerne fra Osvaldo Viberti er en smule anderledes fra andre Baroloer. Hans Baroloer er nemlig knap så tanninske, og er derfor mulige at drikke unge.
Osvaldo Viberti laver Serra dei Turchi i samarbejde med ønologen, Sergio Molino. I samarbejde producerer de cirka 3.000 flasker af denne Barolo.
Druerne høstes når de er perfekt modne og presses efterfølgende. Mosten gæres i 10 – 15 dage og lagres efterfølgende på træfade.
Farven på vinen er granatrød med orange nuancer. I næsen er vinen intens og med en dejlig overdådig duft af frugt, hø kakao tobak og lakrids. Smagen er “full-bodied,” varm, tør og med moderate bløde tanniner.
Vinen er helt perfekt til rødt kød, lam og oste.