Vægt | 1 kg |
---|---|
Vintype | |
Årgang | |
Alkoholprocent | |
Vingård | |
Drue | |
Indhold | |
Land | |
Område | |
Bedømmelse | |
Krop | |
Tanniner | |
Tørhed/sødme |
Chianti Classico ananta DOCG – Tagliafune 2016
199,95 DKK
👉 Wein.Plus:
“Remarkable wine with personality, expression, complexity and depth. It deserves the attention of every demanding wine lover!”
👉 Falstaff Magazin: 91 / 100 point
👉 WinesCritic: 92 / 100 point
👉 WineEnthusiast: 90 / 100 point
Tagliafune er en Chianti Classico hvor du finder en kvalitet der går væsentlig udover det sædvanlige – det er virkelig et godt glas vin!
Tagliafune er lavet af vingården Villa Montepaldi som i dag er ejet af universitetet i Firenze. Vinene fra Montepaldi er generelt klassiske med et moderne tvist. Tagliafune er eksempelvis lavet på en lidt utraditionel drueblandning, vinen består nemlig af 80% sangiovese, 5% cabernet, 5% merlot, 5% alicante og afslutningsvis 5% colorino.
Druerne til vinen høstes fra midten af september og frem til starten af oktober. Efter gæringen lagres vinen på cement- og ståltanke. Inden den frigives til salg lagres vinen minimum 3 måneder i flasken.
Tagliafune er i duften præget af røde bær, violer og balsamico. I munden er vinen blød, rund og elegant med en tilpas mængde syre og tanniner. Vi anbefaler du servere vinen ved omkring 18 grader og meget gerne til til rød okse- eller kalvekød – i det selskab fremstår vinen mere end perfekt.


