Chianti Classico ananta DOCG – Tagliafune 2016

199,95 DKK

2016 Chianti Classico ananta DOCG - Tagliafune
Chianti Classico ananta DOCG – Tagliafune 2016

199,95 DKK

👉 Wein.Plus:
“Remarkable wine with personality, expression, complexity and depth. It deserves the attention of every demanding wine lover!”

👉 Falstaff Magazin: 91 / 100 point

👉 WinesCritic: 92 / 100 point

👉 WineEnthusiast: 90 / 100 point


Tagliafune er en Chianti Classico hvor du finder en kvalitet der går væsentlig udover det sædvanlige – det er virkelig et godt glas vin!

Tagliafune er lavet af vingården Villa Montepaldi som i dag er ejet af universitetet i Firenze. Vinene fra Montepaldi er generelt klassiske med et moderne tvist. Tagliafune er eksempelvis lavet på en lidt utraditionel drueblandning, vinen består nemlig af 80% sangiovese, 5% cabernet, 5% merlot, 5% alicante og afslutningsvis 5% colorino.

Druerne til vinen høstes fra midten af september og frem til starten af oktober. Efter gæringen lagres vinen på cement- og ståltanke. Inden den frigives til salg lagres vinen minimum 3 måneder i flasken.

Tagliafune er i duften præget af røde bær, violer og balsamico. I munden er vinen blød, rund og elegant med en tilpas mængde syre og tanniner. Vi anbefaler du servere vinen ved omkring 18 grader og meget gerne til til rød okse- eller kalvekød – i det selskab fremstår vinen mere end perfekt.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

, , , ,

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme