Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Jelmas Extra Dry Prosecco

Vinen anbefales til:

Jelmas Extra Dry Prosecco

124,95 kr.

Vinen anbefales til:

Jelmas er en lækker prosecco lavet af vingården La Tordera. Jelmas har fået sit navn af de nuværende ejere, i et håb om at deres børn vil viderfører vingården i fremtiden. Navnet kommer af navnene Joseph, Elisa, Luca, Marica og Anna, som er navnene på de nuværende ejeres sønner og døtre.

Vinen er lavet på Chardonnay og den klassiske prosecco-drue Glera. Druerne dyrkes på marker i Moriago della Battaglia og Vidor, som er et fladt landbrugsområde. Markerne i Moriago ligger i en højde 120 meter over havetsoverflade. Jorden druerne dyrkes i er meget stenet, som også tydeligt afspejles i den skønne prosecco. Vinstokkene har desuden er gennemsnitlig alder på 20 år.

Druerne til vinen høstes henholdsvis i slutningen af august og september. Derefter presses og gæres de hver for sig. Efterfølgende 2. gæres de på ståltanke i omkring 4 uger – det giver vinen sine skønne perlende bobler.

Proseccoen har en lys gul farve. I duften er vin præget af gule frugter og en smule frisk citrus. Smagen er blid, forfriskende og elegant. Drik meget gerne vinen som velkomstdrink eller aperitif, den har en tilpas sødme og syre som virkelig vækker appetitten. Du kan evt. server frisk jordbær dyppet i chokolade til vinen.

 

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

, ,

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme