Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Recioto Valpolicella Classico DOCG – Valle Lena 2018

Vinen anbefales til:

Recioto Valpolicella Classico DOCG – Valle Lena 2018

309,95 kr.

Vinen anbefales til:

Italienerne i Veneto-regionen omtaler selv Recioto som medicin og det er da heller ikke helt uden grund smagen er nemlig helt fantastisk.

Vinen er lavet på de samme druer som Amaronen fra Ugolini, nemlig Corvina, Corvione, Rondinella og oltidsdruen Oseleta. Druerne dyrkes på Vigna di Valle Lena lidt vest for byen Fumane, her er marken beliggende 235 meter over havets overflade. Ugolini udfører i August det som kaldes en grønthøstning. Hvilket betyder at gården høster grønne umodne vinklaser, som ikke anvendes i produktionen. Det betyder at stokkene bærer færre klaser og dermed producerer bedre, mere saftige klaser. Ugolini mindsker altså deres udbytte, til gengæld bliver udbyttet af en langt højere kvalitet.

Druerne håndplukkes i oktober af familien og meget erfarne medarbejder. Her efter sorteres klaserne så kun de bedste bruges, og druerne anbringes i tørrekasser i nu 6 måneder. Druerne sorteres igen i de første 10 dage af april og presses derefter. Her har de mistet 55% af deres vægt, og indeholder derfor nu store mængder af sukker og aroma.

Efter presningen gæres mosten på ståltank ligesom med Amarone. Gæringen stoppes dog før, derfor indeholder Reciotoen en større mængde restsukker og forbliver derfor sød. Vinen aldres på stålfade og flaske før den frigives til salg.

Recioto er for mange dansker ukendt indtil de har smagt det første gang – så vil de have mere. Denne Recioto har noter af kirsebær og blomme. Den er helt ideal til desserter og specielt desserter med mørk chokolade.

Vi anbefaler du server vinen afkølet ved en temperatur på omkring 13 – 14 grader. Ønsker du kan gemme vinen har lagres i optil 30 år.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

, , ,

Indhold

Land

Område

,

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme