Grappa, bedre kendt som italiensk druebrændevin, er en spiritus som ved indtagelse forekommer let frugtig, frisk og med parfumerede smagsnuancer. Hos Vintønden har vi billig grappa i høj kvalitet.

Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.
Ikke på lager
Ikke på lager
Ikke på lager
Ikke på lager
Ikke på lager
339,95 kr.
Ikke på lager

Hvad er grappa?


Grappas historie

De gamle myter fortæller, at en romersk soldat i det 13. århundrede var den første til at destillere Grappa. Efter sigende skulle det være sket i byen, Bassano del Grappa, som ligger i det nordlige Italien, ved hjælp af destillerings udstyr som var stjålet i Egypten. Denne myte kan dog ikke være andet end en sjov historie, da sådant udstyr ikke ville være i stand til at producere Grappa. Nyere historier fortæller os, at grappa blev skabt i Italien for at undgå spild.


Hvordan fremstilles Grappa?

Grappa produceres på de tilbageværende rester fra vinproduktionen. Kvalitet og smag i grappa er derfor, ligesom vin, afhængig af hvilken kvalitet og type drue der bliver brugt.


Varemærkebeskyttelse

Grappa er i dag under varemærkebeskyttelse i EU. Der er derfor opsat en række krav der skal opfyldes før betegnelsen grappa må benyttes. Produktet skal produceres i Italien eller den italienske del af Schweiz Grappa skal være produceret på resterne fra vinproduktionen Produktet skal gennemleve destillering samt gæringsproces Der må under ingen omstændigheder tilføjes vand i grappa Forskellige typer af grappa Indenfor grappa skilles der mellem fire typer: ung, kaskonditioneret, aromatisk og aromatiseret.


Grappasmagning

Der findes smagninger af grappa som foregår ligesom en traditionel vinsmagning, dog med et twist. En klassisk grappa smagning starter med en ung grappa. Dernæst smages der på en kaskonditioneret. Efterfølgende smages en aromatisk og til sidst en aromatiseret. Når en smagning involvere mere end en grappa af samme type, starter man med den grappa som har den laveste alkoholprocent.


Fun fact

Professionelle grappasmagere, benytter sig af en anden teknik til at smage grappaen på. Denne teknik sker ved at gnide et par dråber på bagsiden af hånden. Herefter sniffes grappaen, er aromaen behagelig, er grappaen af høj kvalitet. Eftersom grappaen her indtages som damp, er det nemt at beslutte kvaliteten. Hver gang der er blevet smagt på en grappa anbefales det at man renser munden og gør smagsløgene klar til den næste. Dette gøres bedst ved at drikke et halv glas mælk. Hvis det ikke ønskes at drikke et halv glas mælk kan man spise et par saltet pistachio nødder.


Lav en drink med grappa

Drinks baseret på grappa bliver mere og mere populært i udlandet. I lande som Italien, USA, England og Tyskland findes der grappa barer som servere både ren grappa, men i særdeleshed også cocktails med grappa. Tre af de mest populære grappa cocktails kan du se herunder.

  • Grapparito er en frisk cocktail som er en blanding af grappa, limoncello, citronsaft og æggehvide. En grapparito er forfriskende og en oplagt cocktail til de sene sommeraftener. Den nydes iskold. 
  • Grappachino drikkes som et shot. Cocktailen består af grappa, amaretto, sukker sirup og espresso. Karaktertrækkene fra grappaen skinner igennem, men bliver komplimenteret af tonerne fra både amaretto og espresso. Denne cocktail er især populær i Italien.
  • Eighteen ´97 er en frisk cocktail som bør nydes iskold. Den består af grappa, hyldeblomstlikør, kumquats, sukker sirup og rødvin.

 

 

Hos Vintønden har vi billig grappa i høj kvalitet