Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Valpolicella Classico Ripasso DOC – Monte Solane 2016

Vinen anbefales til:

Valpolicella Classico Ripasso DOC – Monte Solane 2016

199,95 kr.

Vinen anbefales til:

Helt igennem dejlig og velsmagende Ripasso fra Tenute Ugolini.

Denne Valpolicella Classico Ripasso er lavet på udelukkende Corvina druer. Druerne til vinen dyrkes på en sydvendt skråning på bjerget Solane i San Giorio di Valpolicella. Marken hvor vinstokkene er planter et beliggende i en højde på 650 meter over havets overflade og stokkene har en gennemsnitlig alder på 20 år. Marken består hovedsageligt af kalksten som giver en smule mineralske noter til vinen.

Høsten forgår naturligvis manuelt og forgår i de første uger af november. Her har druerne opnået en helt perfekt fenolisk modning. Den samme dag som druerne høstes, presses de ligeledes. Det sikre en frisk og indbydende vin. Efter presning gæres vinen på ståltanke, således vin nu er en Valpolicella Classico. I marts tilføjes kvaset fra Amarone-produktionen og den egentlige Ripasso-teknik udføres nu. Kvaset tilføjer vinen smag og dufte som leder mod de ”rigtige” Amarone vine. Kvaset indeholder stadig meget restsukker fra de tørrede druer, derfor startes en mindre anden gæring og alkoholprocenten øges. Herefter lagres vinen i små franske egefade og senere i flasken før frigivelsen.

Farven på Monte Solane er mørk rubinrød og resultatet af arbejdet med vinen er en afbalanceret, indbydende og behagelig tør vin. Vinen har i smag og duft noter af modne frugter, krydderier, vanilje, sort peber og nelliker.

Vi anbefaler du server vinen til madretter med okse- og kalvekød. Du kan også server vinen til kraftige pastaretter. Åben vinen minimum 1 time før servering og server vinen ved en temperatur på 15 – 18 grader.

Nyd videoen nedenfor med billeder af marken hvor druerne dyrkes. I baggrunden ses Gardasøen.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

Indhold

Land

Område

,

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme