Amarone della Valpolicella Classico

249,95 DKK

Amarone della Valpolicella Classico

249,95 DKK

Denne Amarone della Valpolicella Classico fra Cantina Arduini er kun blevet skabt på baggrund af et frugtbart landskab og Arduini-familiens lidenskab og benhårde arbejde. Sammensætningen af disse faktorer har skabt en legendarisk vin fra Valpolicella – Amarone!

Amarone vinen er lavet på 60% corvina, 20% corvione, 15% rondinella og 5% molinara. Når druerne er modnet høstes de i løbet af de første 20 dage i september og de bedste klaser anbringes i tørre-bakker hvor de tilbringer hele vinteren. Under tørringen mister druerne op i mod 40% af deres vægt, derfor intensiveres aromaer, smag og sukkerstofferne i druerne. Efter tørringen gennemgår druerne en maceration på cirka 45 dage, her ligger temperaturen på 10 – 20 grader. Afslutningsvis lageres vinen 24 måneder på store slovenske træfade af eg og yderligere på flaske før den frigives til salg.

Vinen har en rubin rød farve og en intens duft af frugt. Amarone-vinen har samtidig en fyldig og rund smag og aromaer fra fadlageringen. Vinen er perfekt til vildt, rødt kød, modne oste eller bare til at sidde og nyde.

Vi anbefaler, at du åbner vinen minimum 1 time før servering.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Drue

, , ,

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme