Concours Mâcon: Gold
Decanter: Commended
Concours International du Gamay: Gold
International Wine Challenge: Bronze
Concours international des vins á Lyon: Gold
Concours des vins du Mâconnais et du Beaujolais: Bronze
Concours des grands vins du Beaujolais: Silver
Beaujolais – Fleurie fra Pardon & fils.
Druerne til vinen dyrkes på markerne “Domaine Pardon” i Fleurie, som i alt dækker over 7 hektar vinmark. Områdets undergrund består af granitsand og granitstykker med store krystaller. Området er kendt for, at skabe elegante vine med stor frugt og blomsterlige noter.
Vinen er lavet på 100% Gamay. Druerne høstes manuelt i slutningen af september, her er de modnet til perfektion. Efter høsten transporteres de til vingården, og en 8 dage lang maceration følger herefter. På dag 9 presses druerne og mosten gæres efterfølgende under en streng temperaturkontrol. Herefter lagres vinen i 4 – 8 måneder og fyldes på flaske i det efterfølgende forår.
Vinen har en flot mørkerød farve med delicate noter af sorte frugter herunder solbær og brombær. I vinen fornemmes også tydelige noter af violer. I smagen er vinen frisk og meget aromatisk, tanninerne er tilstede men forbliver behagelige og indbydende.
Server vinen ved en temperatur på 14 – 15 grader. Prøv den til lam, lyst kød eller charcuterie.