Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Le Clos De Marzilly 2008 – Blanc de Noirs

Vinen anbefales til:

Le Clos De Marzilly 2008 – Blanc de Noirs

699,95 kr.

Vinen anbefales til:

Le Clos De Marzilly 2008 er født på en mark opad Saint-Thierry massivet ved Hermonville. Her dyrkes Pinot Meunier som også Champagnen er lavet på, derfor er der tale om en Blanc de Noirs. Det er en helt ekstraordinær årgang, som af alle eksperter bliver kaldt den bedste i Champagne nogensinde.

Denne Champagne er lavet på 100% blå druer, nemlig Pinot Meunier. Derfor er det tale om en Blanc de Noirs, som kan oversættes til “hvid på mørke druer.” Druerne dyrkes på en mark som hovedsageligt er bestående af en sandet-leret-jord. Druerne høstes og presses efterfølgende, umildbart efter fjernes mosten fra skallerne, derfor bliver Champagnen hvid og ikke rød som druerne. Mosten gæres efterfølgende på ståltanke i 12 måneder, hvorefter 2. gæringen fortages på flasken. Vinen er i kontakt med gæret i 120 måneder inden den dégorgement-processen fortages.

Vinen har gule og gyldne nuancer, med meget fine og tynde bobler. I næsen er Champagnen udtryksfuld og charmerende. I starten fornemmes wienerbrød, honning, mandler og brioche-brød. I smagen er den glat og perfekt afbalanceres, her fornemmes aromaer af frugt, abrikos og passionsfrugter. Afslutningsvis er smagen lang og cremet.

Prøv den til fisk, skaldyr eller nyd den bare alene som aperitif. Du kan med fordel også nyde den til “lette” retter med trøffel.

  • Dosage 7,9 g/liter (brut)
Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme