Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Riesling “Saumargen” GG 2020

Vinen anbefales til:

Riesling “Saumargen” GG 2020

409,95 kr.

Kategori:

Vinen anbefales til:

Falstaff: 93 / 100 point
“Appelsinskal og blodappelsin fornemmes i duften. I smagen fornemmes grapefrugt, og en smule fedme. En Riesling med den generøsitet, som er typisk for regionen.”

Vinum Wine Magazine: 18,5 / 20 point


Vildt lækker enkeltmarksvin fra Philipp Kuhn. Riesling-druerne til vinen dyrkes nær Pfalz på marken Saumargen – en af de absolutte top marker i området. Marken har status som Grand Cru og du kan derfor forvente dig noget af de bedste Riesling i hele Tyskland.

Druerne til vinen presses ganske forsigtigt efter en ca. 12 timer lang maceration og herefter gæres vinen spontant. Vinen lagres efterfølgende på ståltanke og i ældre brugte egetræsfade.

Druerne på marken er udsat for optimale forhold, marken skråner er mod sydøst og jorden består af rød jord og kalksten. Terroiret afspejles virkelig i vinen hvor vinen har opnået en skøn mineralitet og smagen er i helhed ligeså helstøbt og finessefuld som jorden vinstokkene er beplantet i. Duften er præget af fersken, abrikos, sød melon og mango som understøttes perfekt af mineraliteten og en smule urtet krydderi som Saumargen er kendt for. Smagen er præget af de samme noter, men også en dejlig behagelig syre.

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme