Vi tager pt. ikke imod ordre. Beklager. Du ønskes en god dag.

Douro Branco 2020

Eminent anmelderrost hvidvin fra Duoro-dalen i Portugal. Vinen er frugtig, sprød og mineralsk i eftersmagen. Det er et helt igennem velbalanceret glas hvidvin, som vil please alle. 

124,95 kr.

MADGUIDE 

Vi anbefaler at du drikker vinen til lette retter primært bestående af fisk og eller grøntsager. Du kan også med fordel nyde den til fjerkræ eller en svinekottelet. 

Anmeldelser:

FACTS 

  • Druer: 60% Malvasia | 30% Gouveio | 10% Sìria
  • Vinificering: Ståltanke 
  • Lagering: Ståltanke
  • Alkohol: 12,5%

Gastro: 


Anmelderrost hvidvin fra Douro-dalen i Portugal.

Druerne til vinen dyrkes langs Douro-dalen på familiens vinmarker. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 25 – 30 år, og levere derfor druer i den bedste kvalitet. Ældre vinstokke producerer et lavere udbytte, til gengæld er druerne kraftigere og derfor af en større kvalitet. Hvidvinen laves på lokale druer og indeholder; 60% Malvasia Fina, 30% Gouveio og 10% Sìria.

Efter høsten sker fermenteringen på rustfrie ståltanke og vin lagres ligeledes på ståltanke.

2019 årgangen var præget af stor tørke frem til marts og maj, hvor det regnede dobbelt så meget som normalen. Sommermånederne var varme og tør, hvilket medførte perfekt modnet druer. Vejet har skabet en vin med en vidunderlig farve og intense aromaer. 

Vinen har en flot Lemon-farve, og er frisk, frugtagtig og med en god aromatisk tæthed, som bære noter af tropiske frugter som blommer og vandmelon. Vinen er godt afbalanceret mellem syre og mineralitet, som giver en smuk kontrast til de tropiske noter.

Server vinen ved en temperatur på omkring 11 grader. Du kan med fordel prøve den til fisk, retter med grøntsager eller nyde den som aperitif. Lavradores de Feitoria er også fortrinlig til pastaretter og fjerkræ. 

Vægt 1 kg
Vintype

Årgang

Alkoholprocent

Vingård

Drue

, ,

Indhold

Land

Område

Bedømmelse

Krop

Tanniner

Tørhed/sødme

Hvorfor du vil elske og handle hos os

Hvorfor handle hos Vintønden?