Vin til tapas

Det er relativt nemt, at finde vin til tapas. Forstået på den måde, at du kan drikke et væld af forskellige vine til tapas, men så hører det lette også op. 

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er, hvilken type vin du er til? Skal det være rødvin, hvidvin, rosévin, portvin eller måske sherry? Alle typer vin går nemlig fortrinligt til tapas. 

Rødvin til tapas

Mange vil nok vælge en flaske rødvin til tapas. Det er det klassiske valg, og bestemt også rigtig godt. Men hvilken type rødvin skal du vælge? 

En rødvin til tapas skal meget gerne være til den lette side og frugtig, det går sublimt til de salte elementer i tapas. Tapas er spansk, og skal de rødvin komme fra samme land anbefaler vi, at du vælger en Tempranillo-baseret rødvin. Denne drue kan nemlig skabe frugtig og lettere vine. Tempranillo ses også brugt i Portugal, disse vine vil også gå rigtig godt til tapas.

En rødvin baseret på Spätburgunder fra Tyskland eller Pinot Noir fra Frankrig er også et rigtig godt bud på en rødvin til tapas. 

Rødvin til tapas må endelig ikke blive for kraftig! Rigtig mange tror fejlagtigt, at rødvin til tapas skal være noget af det absolut kraftigste der findes – det er ikke rigtigt. Vinen vil simpelthen overdøve alle de små forskellige sarte nuancer i retterne.

Forslag til valg af rødvin til tapas:
2018 Plateia Tinto Alentejano
2016 Conde de San Cristóbal Crianza
2015 Marqués de Vargas Reserva
2017 Spätburgunder Rotwein Halbtrocken
2015 Retzbacher Spätburgunder Benediktusberg

Hvidvin til tapas

Hvis du er mere til hvidvin, kan du også sagtens nyde hvidvin til tapas. Igen er det vigtig med en hvidvin som er frugtig. Riesling fra specielt Tyskland og Alsace er fortrinlig til tapas, og en druesort som harmonerer perfekt med den populære spanske madret.

Sauvignon Blanc er ligeledes helt perfekt til tapas. Det er en drue som dyrkes meget i Loire i Frankrig, men også andre steder i verden. Druen udmærker sig ved, at den spænder utrolig bredt. Den bliver præget meget af det terroir som den står i, og Sauvignon Blanc bliver derfor vidt forskellig alt efter hvor vin er dyrket. 

Det er vigtigt, at hvidvin ikke bliver for fed da det vil overdøve de forskellige smagsindtryk fra de nogle gange sarte retter i tapas.

Forslag til valg af hvidvin til tapas:
2017 Philipp`s Riesling
2017 Monferrato DOC Bianco – Ferro di Cavallo
2019 Casa Santa Eulália – Sauvignon Blanc
2017 Riesling SE Trocken
2018 Riesling Gosskarlbach`er “Burgweg”

Hvidvin til tapas

Mousserende vin til tapas

Mousserende vin til tapas – ja, det lyder måske lidt underligt, det medgiver vi. Men ikke desto mindre er det sandt, og noget du ikke må snyde dig selv fra at prøve. Mousserende vine er friske og gode til at rense munden mellem de forskellige madretter. Derudover har du selv mulighed for, at vælge en vin med den sødme-grad du ønsker. Hvis din tapas består af serranoskinke eller dadler med bacon. Hvis din tapas består af fisk eller meget salte retter anbefaler vi du serverer en tør mousserende vin.

Medmindre din tapas består af kage, så skal du ikke servere en Asti – den er ALT for sød.

Forslag til valg af mousserende vin til tapas:
2014 Colombo – Blanc de Blancs
La Tordera – Jelmas Extra Dry Prosecco
Michel Fagot – Brut Tradition
2016 Spumanti Alta Langhe DOCG – Brut Millesimato
La Tordera – Gabry Rosè Prosecco

Mousserende vin til tapas

Portvin til tapas

Er du ligesom mange andre til tapas som består af en del oste – så kan du med fordel vælge en portvin eller sherry. Du kan også sagtens nyde portvin til de mere salte anretninger på din tapas-platte. Består din tapas af fisk, anbefaler vi at du ikke server portvin til.

Forslag til valg af portvin til tapas:
Portal Fine White Port – hvid portvin
10 Year Old Aged Tawny Port – portvin

Portvin til tapas og oste

Andre artikler du vil kunne lide

Vinkategorier