Butel er fra samme område, hvor de kendte og populærere Amarone- og Ripassovine produceres nemlig Valpolicella i Veneto.
Rødvinen er lavet på 40% corvina, 30% corvione og 30% rebo, druerne dyrkes på marken Monte Scchetti. Kombinationen af de 3 druer skaber en særdeles velsmagende vin, som er langt bedre end billige Ripassovine. Rebo er bestem ikke den mest kendte vindrue, og slet ikke i Danmark. Druen er blevet skabt ved en krydsning af merlot og marzeino, og er kendt for sine kraftige og krydret smag.
I midten af september høstes druerne manuelt og gennemgår efterfølgende en 10 – 14 dage lang maceration. Inden vinen kommes på flaske ligger den 12 måneder på franske egetræsfade på 225 liter, efter endt fadlagering hviler vinen 6 måneder på falske inden den frigives til salg.
Butel har en dejlig friskhed i sin duft og smag, hvor røde frugter – specielt kirsebær er fremtræden. Samtidig indeholder vinen en tilpas mængde power og kraft fra rebo-druen og lageringen på fade.
Det er helt klart en vin du bør prøve!