Der findes et hav af hvidvine. Både gode og dårlige, så hvilke skal man vælge? Hos Vintønden har vi sørget for, at du altid vil ende med en god kvalitets hvidvin som vi er sikre på du kan lide. Vi har selv smagt på alle vores hvidvine så vi kan tilbyde dig det bedste produkt, som vi kan stå indenfor.

80,00 DKK

70,00 DKK stk. v/ 6 flasker

110,00 DKK

95,00 DKK stk. v/ 6 flasker


Hvidvin

Forestil dig; solen skinner på din terrasse, du er i godt vennelag, men hvad mangler?Svaret er et glas iskold hvidvin - det er i hvert fald hvad vores erfaringer fortæller os. 

God billig hvidvin fra hele verden 

Vi har sørget for et bredt udvalg af hvidvine fra hele verden, og som alle er af høj kvalitet. Hvidvinene er samtidig meget forskellige og passer til vidt forskellige madretter samt anledninger. Skal du derfor have mad med milde smagsnuancer er det ligeledes vigtigt du vælger en passende vin - det kunne eksempelvis være en  Rhône, chardonnay eller en Arneis til de lidt kraftigere smage. 

Køb dine hvidvine hos Vintønden

Hos Vintønden har vi kun nøje udvalgte hvidvine, som vi selv kan lide og som vi syntes du skal have chancen for at smage. Derfor kan vi altid stå inde for hvad vi sælger. Det er ligegyldig om du skal bruge få eller mange flasker, så vil vi hos Vintønden meget gerne hjælpe med opgaven. Har du spørgsmål til vores hvidvine, er du altid mere end velkommen til at tage kontakt til os.

Hvordan produceres hvidvin? 

Hvidvin kan produceres på både hvide og røde druer. Forskellen fra rødvin er, at hvidvinen får lov til at gære uden skal, hvis den produceres på røde druer. Derfor forbliver vinen hvid, da den ikke tager farve fra skallen.   

Efter vindruerne er høstet og ankommet til produktionen, er det første step at få druerne presset. 

Efter druerne er blevet presset, bliver saften sat til gæring. Saften gære ved en lav temperatur for at vinen kan opnå en naturlig smagsprofil af frugt. Det er også under gæringen at sukkeret i druesaften omdannes til alkohol. 

Hvidvinsdruer

Chardonnay

Når du hører ordet hvidvin er der stor chance for, at dine tanker falder på chardonnay. Det er heller ikke uden grund, for det er vel nok den mest berømte hvidvinsdrue og den hvidvinsdrue som er beplantet mest. 

Hvidvine lavet på chardonnay kan af den årsag også fremstå meget forskellige. Du vil altså opleve en stor forskel på en vin fra det kølige Nordfrankrig hvor vinen ofte indeholder meget syre. Modsat fremstå en chardonnay fra Australien mere tung i smagen og kan næsten være gul i farven.

Chardonnay er meget brugt til hvidvine i Bourgogne, hvor vinen ofte har en friskhed med en nøddeagtig eftersmag. Disse hvidvin er af mange betegnet som verdens bedste hvidvine, og hvidvine som kan gemmes i en lang årrække. Hvidvine lavet på chardonnay fra Bourgognen kan ofte en smag og duft med hints af melon og pære. 

Chardonnay er ligeledes en fortrinlig drue til fadlagring, hvorfor den også ofte ses fadlagret når den kommer fra andre dele af verden. 

Her kan du finde hvidvin på chardonnay.

Riesling

Riesling er en hvidvinsdrue som du kan finde over det meste af kloden. Du kender nok specielt til riesling fra Tyskland, Østrig og naturligvis Alsace i Frankrig. Flere ekspert mener også, at det netop er fra disse lande de bedste hvidvine på riesling laves.

Riesling er ikke lige så kendt her i Danmark som eks. chardonnay er. Det er synd, for riesling har tendens til at lave hvidvine som har en enormt høj kvalitet, men ikke til lige så mange penge som det eks. ses med chardonnay fra Bourgogne. 

Riesling kan være knastør, men kan også fremstår med en del sødme. Vine fra Alsace området er ofte tørre, mens du både kan finde tørre og søde vine i Tyskland. 

Riesling får ofte en smag og duft med hints af limefrugter, muscat og honning. Riesling går rigtig godt til specielt fisk og skaldyr, men kan også serveres til oste og lyst kød som en svinekam eller kylling. De søde riesling vine kan med fordel serveres til en dessert, som ikke er alt for sød.

Find en flaske riesling lige her 

Sauvignon blanc 

Sauvignon blanc produceres i hele verden. Den er dog mest kendt fra Frankrig, nærmere betegnet Bordeaux. Derudover høstes der mange Sauvignon blanc druer i New Zealand, Sydafrika, Chile og Californien. 

Sauvignon Blanc har et hav af smagsprofiler alt efter hvilken del af verden vinen kommer fra. Klimaet spiller en vigtig rolle i hvilken smag vinen får. 

Generelt set, er Sauvignon Blanc dog, en frugtig vin med et højt syreindhold og et medium niveau af alkohol. 

Skal du have en Sauvignon blanc fra New Zealand, vil du som regel opleve et rigtigt højt indhold af syre og frugtige noter af passionsfrugt og hyldeblomst. 

Tager du i stedet for og drikker en Sauvignon Blanc fra f.eks. Californien, vil den have smagsnoter af grape og fersken. 

For at få den bedste oplevelse med Sauvignon Blanc anbefaler vi at du sammensætter den med fisk, urter og ost. 

Find din flaske Sauvignon Blanc. 

Pinot Grigio

Pinot Grigio kommer hovedsageligt fra Italien. Der bliver dog også produceret utrolig lækker Pinot Grigio vin i USA, Tyskland og Australien. 

Pinot Grigio har en smagsprofil karakteriseret ved friskhed. Det er en let tør hvidvin som har et lille præg af frugtnoter og syrer. Når man smager en Pinot Grigio vil man opdage noter af citrus, salt og grønne æbler.

Drik et glas iskoldt Pinot Grigio til din spaghetti carbonara, Lasagne eller andre italienske retter. 

Find en flaske Pinot Grigio her.

Grillo

Hvidvin lavet på grillodrurer er forholdsvise ukendte i Danmark. Grillo druen ses mest i Italien på Sicilien, hvor der er blandt hoveddruerne i hvidvinsproduktionen. Hvidvine lavet på grillo har ofte en strågul farve og fremstår lette og friske. Vinene har smags- og duftnoter af blomster, urter og anis. 

Hos Vintønden er vi meget enig om, at grillo er en overset hvidvinsdrue som slet ikke får den opmærksomhed som er den berettiget. Det er friske vine som virkelig passer til danskernes smag, og som du helt sikkert også vil kunne lide.

Her kan du finde grillo-hvidvine.