Pressemeddelelser

Niklas Eg er ikke stor fan af e-cykling

Under coronakrisen har e-cykling vundet frem, men Trek-Segafredos danske Niklas Eg har ikke det nye løb- og træningsformat som sin yndlingsdisciplin.

”Det er ikke sjovt.”

Sådan lyder beskrivelsen om e-cykling fra Niklas Eg i et interview med den danske vinvirksomhed Vintønden.

Den danske rytter på Trek-Segafredo har ligesom resten af det professionelle cykelfelt fået sat løbskalenderen på pause på grund af coronavirusset. Pausen har betydet større opmærksomhed på e-cykling, men danskeren er ikke begejstret for de virtuelle cykelløb.

 – Jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke har noget talent for virtuelle cykelløb. Det er ikke så meget mig at sidde på hometraineren og træde derud af. 

I april var Eg til start ved det virtuelle etapeløb Digital Swiss. Her deltog en række ryttere fra professionelle cykelhold fra hver deres hometrainer i kampen om en etapesejr på den virtuelle træningsplatform ROUVVY.

Danskeren fik ikke noget topresultat med fra de i alt fem etaper, og oplevelsen var også en hård en af slagsen. 

– Jeg kørte Digital Swiss, og det var modbydeligt. Til sidst kunne jeg mærke hver muskelfiber i benene.

Mollema

Eg blev professionel hos Trek-Segafredo i 2018. Her skiftede han til det amerikanske storhold efter en enkelt sæson på det danske kontinentalhold Team Virtu Cycling.

På daværende tidspunkt trådte den 25-årige dansker ind på et hold med ryttere som Mads Pedersen, John Degenkolb og Bauke Mollema. Især sidstnævnte får stor anerkendelse fra den talentfulde dansker.

– Bauke Mollema er en rytter, jeg virkelig ser op til. Han er en rytter, som jeg lidt spejler mig selv i. Han arbejder benhårdt hver dag, og der er ingen tvivl om, at hans resultater kommer af det hårde arbejde.

Eg har kontrakt med Trek-Segafredo frem til og med 2021.

KILDE/UDGIVELSE: www.feltet.dk


Ung iværksætter fra Gjellerup starter virksomhed under COVID-19 krisen

Da Corona ramte landet, virksomheder lukkede ned, og medarbejdere blev hjemsendt, sprang Mathias Dalum fra Gjellerup ud som iværksætter.

Da coronapandemien ramte landet i marts sendte mange virksomheder medarbejdere hjem, og samfundet blev sat helt på pause. Men 24-årige Mathias Dalum fra Gjellerup gjorde det stik modsatte. Han ansøgte om et CVR-nummer og stablede en virksomhed på benene, mens store dele af virksomheds-Danmark varslede en dyster fremtid.

De første spadestik til Vintønden.dk blev taget på barndomsværelset hjemme i Herning. Her blev Netflix serier og Playstation spil udskiftet med WordPress, HTML, SEO og andre webshop relateret arbejdsgange. 

”Da corona for alvor ramte Danmark, og vi blev hjemsendt fra uddannelse, anede jeg ikke, hvad jeg skulle bruge tiden til. Som markedsføringsøkonomistuderende med speciale i iværksætteri, var det nærliggende at skifte teori ud med praksis,” forklarer Mathias Dalum

Den 24-årige studerende fra Herning havde længe drømt om at forhandle vin, så da tiden var til det, tog han skridtet og sprang ud i iværksætterlivet med virksomheden Vintønden.dk. Senere kom studiekammeraten Anders B. Jepsen med som partner, og nu drømmer de to kompagnoner stort.

”Vi drømmer om at drive en virksomhed, hvor vi kan tilbyde jobs. Det kunne være sjovt ikke bare at være iværksætter, men rent faktisk at være arbejdsgiver og have ansvar for nogle medarbejdere. Samtidig med vi kan skabe vækst og hjælpe lokalsamfundet i og omkring Herning,” siger Anders B. Jepsen 

I praktik i egen virksomhed

Som et led i markedsføringsøkonomuddannelsen skal de studerende 10 uger i praktik i en virksomhed. Men når det til januar er Mathias Dalum og Anders B. Jepsens tur, går de andre veje end de gængse. De har fået lov at gå i praktik i deres egen virksomhed og får derfor 740 timers praktiktid udelukkende på at tage den nystartede virksomhed til nye højder.

For de to håbefulde iværksættere har coronakrisen ikke været den største udfordring. Det har derimod været en presset SU-økonomi, som har haft størst indflydelse på Vintønden.dk’s koncept.

”De største problemer lige nu er at får en SU-hverdag med skole og virksomhed til at hænge sammen. Det er hårdt at drive virksomhed og passe et fultidsstudie, men vi nyder det,” siger Mathias og Anders