Hvem er ansigterne bag Vintønden.dk og hvordan er projektet startet?

Vintønden er i dag ejet af Anders B. Jepsen og Mathias Dalum. Vejen til hvor vi står i dag har ikke bare været ligeud af landevejen, tværtimod. 

Hvem er Mathias?

Jeg, Mathias startede Vintønden midt under corona-krisen i foråret 2020. Da hele Danmark lukkede ned og jeg blev hjemsendt fra min uddannelse i Aarhus, fik jeg oceaner af tid og kedsomheden begyndte langsomt at melde sig – men hvordan fordriver man tiden når man skal begrænse sit fysiske sociale sammenværd med andre mennesker? Jeg startede Vintønden.dk, hvis primære formål er, at sælge kvalitets vin og spiritus.

Personligt har jeg gang på gang haft svært ved, at finde rigtig god vin til meget fornuftige priser. Det er jo ganske nemt, at købe en flaske Champagne, Amarone eller Bourgogne til 500 kr. som smager rigtig godt. Det er hvad jeg vil kalde forventeligt til den pris. Men hvordan pokker finder man en flaske til 100 kr. +/- som smager som en flaske til 500 kr? Det spørgsmål kunne jeg heller ikke finde svaret på. Derfor er det lige præcis det du kan her på Vintønden. 

Et spørgsmål jeg får ofte er, “hvilken vin er den bedste?” Det er altså hammer svært at svare på, for der findes heldigvis rigtig meget rigtig god vin til fornuftige priser. En af mine favoritter er helt klart vores Côtes du Rhône – Saint Cecile. En dejlig kraftig og velsmagende vin. 

En af de absolut værste ting jeg oplevede førhen var frygten for at vælge den forkerte vin til en madret når man har gæster på besøg. Hele det sociale sammenværd med sine gæster bliver hurtigt knap så sjovt, hvis mad og vin oplevelsen ikke stemmer overens. 

Hvorfor lige vin? 

Jeg har egentlig altid interesseret mig meget for vin, specielt italiensk vin. Min interesse for vin opstod da jeg for efterhånden en del år siden stod med min familie på en vingård nær Gardasøen og skulle smage en Amarone for første gang. Jeg husker det faktisk ikke som om jeg kunne lide vinen, men jeg var solgt til vinens verden med det samme. 

Det var simpelthen så spændende, at man kan tage en flaske vin og gemme den i en årrække – ja, faktisk nogle flasker i mere end 50 år og vinen bliver kun bedre. 

Efter min stor åbenbaring for vinens verden begyndte jeg virkelig at nørde viden til mig over internettet og min interesse blev kun større. Jeg har efterfølgende brugt utallige timer og feriedage på at besøge vingårde – specielt i Italien i området omkring Gardasøen.

Jeg havde som sagt altid drømt om at sælge vin til danskerne, men aldrig syntes jeg har haft tid til sætte en hel hjemmeside op, og hvad der ellers er nødvendigt for at sælge vin over internettet. 

Men da krisen ramte tænkt jeg, det er nu det skal være og i gang gik jeg. Efter en hurtig kontakt til en ven fik jeg sat gang i ‘produktionen’ af hjemmesiden, og vi arbejdede dag og nat på at sætte den op.

Samtidig fandt jeg mig en leverandør af vin og gjort noget ved alle formaliteterne som skal være på plads for at drive virksomhed i Danmark. Lige pludselig stod jeg med en færdig hjemmeside og virksomhed – nu skulle der bare sælges noget vin eller det var i hvert fald hvad jeg troede. Når et problem er løst kommer nemlig hurtigt et nyt.    

Muren

Slam sagde det og jeg ramte muren. Nøj, hvor var det fedt at have sin egen funktionsdygtige hjemmeside, der kom bare ingen kunder til. I starten var jeg overbevist om, at det var ‘piece-of-cake,’ at inddrive trafik til hjemmesiden og det her her Anders kommer ind i billedet.

Anders, hvem er det?

Mit navn er Anders. Jeg er den nørdede type, som elsker tal, grafer og rå data. Jeg har en baggrund som krejler konge, og selvstændig sønderjyde. Min store drøm har fra barnsben altid været at drive en webshop som ikke kun har profit som det overskyggende mål. 

Jeg var så heldig at møde Mathias gennem mit studie. Vi klingede godt sammen allerede fra dag 1, først og fremmest gennem mange af vores fælles interesser som fodbold, cykling og Italien.

Vi har egentligt altid mest snakket om vores interesser og ikke rigtigt rørt hele iværksætter delen. Da jeg så hørte, at Mathias havde startet et nyt projekt, var jeg nødt til at høre mere. 

Her pitchede han idéen og hele konceptet bag vintønden til mig, og tilbød mig en plads på holdet, jeg var solgt. 

Hvad er der sket sidenhen?

Siden teamet er blevet fordoblet er der sket utroligt meget. Hjemmesiden har fået et nyt udtryk, og der er blevet lagt hårdt arbejde i at udarbejde en plan for fremtiden. 

Vi er på en vækstrejse fuld af udfordringer, sjove og lærende øjeblikke som vi nyder i fulde drag. Vi vil gerne benytte lejlighed til at takke alle, som allerede nu har støttet os ved, at købe vin gennem os.  

Denne rejse kan ikke finde sted uden dig, kære kunde. Vi håber vi må levere vin til dig i fremtiden.

Mathias Dalum

Indehaver af Vintønden.dk

Kontakt
– Mail: info@vintoenden.dk
– Tlf.: 27829912

Anders Bonnichsen Jepsen

Indehaver af Vintønden.dk

Kontakt
– Mail: info@vintoenden.dk

VI STØTTER: