Italien og vin er et match-made-in-heaven. Italiensk vin står for kvalitet, akkuratesse og elegance. Nedenfor finder du alle vores unikke og lokale vine fra Italien. 

Italienske favoritter

-13%
Vivino: 4,2 / 5

Italiensk Rødvin

Vivino: 4 / 5
Ikke på lager
139,95 kr.
-18%
Wine Spectator: 93 / 100 p
349,95 kr.
Wine Enthusiast: 94 / 100 p
274,95 kr.
-42%
Ikke på lager
149,95 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager
Ikke på lager
-13%
Vivino: 4,2 / 5

Italiensk hvidvin

Ikke på lager
Falstaff: 91 / 100 p
149,95 kr.

Italiensk vin på tilbud

-18%
Wine Spectator: 93 / 100 p
349,95 kr.
-42%
Ikke på lager
149,95 kr.
-21%
149,95 kr.
-13%
Vivino: 4,2 / 5

Italiensk mousserende vine

279,95 kr.
189,95 kr.
Ikke på lager
-21%
149,95 kr.

Mousserende vin

Gabry Rosè Prosecco

149,95 kr.

Mousserende vin

Jelmas Extra Dry Prosecco

124,95 kr.

Italienske bestsellers

-42%
Ikke på lager
149,95 kr.
Ikke på lager
-21%
149,95 kr.
189,95 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager

Mousserende vin

Gabry Rosè Prosecco

149,95 kr.
Ikke på lager

På jagt efter mere vin?

Kategorier

Italiensk vin

Hos Vintønden har vi italiensk vin som vores store passion. Vi er dybt fascineret og interesseret i italienske druer, jordbundsforhold og produktion. Vi udvælger nøje vores vores sortiment så det matcher vores høje forventning til kvalitet.

Italien er en af verdens bedste, mest roste og mest elskede vinlande. Det gælder også for danskerne. I Danmark elsker vi de dybe og frugtige noter som Italiensk vin som oftest har. Især den Italienske Amarone-vin har en særlig plads i de danske hjem. Amarone er fyldt med kraft og dybde som spiller rigtig godt op til klassiske danske retter.

I de seneste år har også Amarone-vinens lillebror, Ripasso, fundet vejen frem til flere og flere middagsborde rundt om i det danske land. De bedste Ripasso-vine kan sagtens måle sig med en let Amarone. Derfor kan en højkvalitets Ripasso være en god erstatning for den noget dyrere Amarone.

Italien er også verdens største producent af vin. Der findes 20 italienske regioner, og alle regioner producere vin og eksportere vin. Produktionen løb derfor også  I 2019 op, for hele det sydeuropæiske vinparadis, i svimlende 47.500 millioner liter vin.

Italiensk vin og mad

Når vi danskere hører italiensk gastronomi, er det oftest farven rød der vil fylde vores hoveder. Tomatsauce og rødvin er de første to dominerende elementer, fra det italienske køkken, der vil fylde vores tanker. I virkeligheden, og det ved vi alle sammen godt, er der dog meget mere ved italiensk gastronomi og vin.

Italien er hjemstedet for delikate og friske hvidvine, fyldige, frugtige og kraftige rødvine og elegante mousserende vine. Med fastlandsklima i Norditalien til mere subtropisk klima i den sydlige del af landet spænder det Italienske klima bredt. Og med vinproducerende regioner i hele Italien vil du opleve et stort spænd i de italienske vine når der kigges på smag, noter og aromaer.

Den norditalienske vinproduktion anses ofte at tilbyde end højere grad af elegance hvor Syditalien producere vine indeholdende mere sødme og fylde. De fleste danskere vil have stiftet bekendtskab med Norditalienske vine, såsom Barbera eller Barolo.

Traditionelt set er det nemlig især de norditalienske vine der drikkes mest, både i Danmark men også internationalt. Denne tradition er syditalienerne dog ved at få vendt om på. Den seneste årrække er den syditaliensk vinproduktion kommet rigtigt godt med, og er ved at finde sin plads på det internationale vinmarked.

For at komme tilbage til den italienske gastronomi, så er hovedreglen, skal du have en italiensk ret, såsom f.eks. en lækker risotto med svampe, en sprød stenovnspizza eller en let og elegant pastaret, så vælg en italiensk vin til. Er du mere interesseret i hvilke vine du skal drikke til måltid, så find vores guide til sammensætning af mad og vin her.

Italiensk mad og vin
Italiensk mad og vin

Italienske druer

Italien har mere end 1.000 forskellige druesorter. Nogle druer dyrkes kun lokalt i de forskellige regioner, mens andre druer er dyrkes i hele landet. Selvom der findes mere end 1.000 druesorter, antages det, at italienerne kun bruger omkring 300 af dem til vinproduktion. De mest kendte og populære druesorter fra Italien er fx Barbera, Corvina, Sangiovese og Nebbiolo

Barbera

Barbera er den mest dyrkede drue i Italien, og også en af de absolut vigtigste. Barbera dyrkes primært i det nordlige Italien, Piemonte. Her bruger man den til at producere elegante vine som f.eks. Barbera d´Alba og Barbera d´Asti.

Barbera udskiller sig ved at den modner relativt sent, men til gengæld er den også let at dyrke.

Nebbiolo

Nebbiolo har en helt speciel plads i det italienske vinhjerte. Nebbiolo er nemlig hoveddruen til både Barolo og Barbaresco, som er to af de mest eftertragtede og berømte vine fra Italien.

Nebbiolo er fjendtlig og nærmest ubehagelig i smagen i en ung alder. Til gengæld opnår Nebbiolo en fantastisk intens og dyb frugtig smag og duft efter modning i en generations-tid. Dette er også grunden til at Barolo- og Barbaresco-vine som regel lagres i mange år før de nydes.

Nebbiolo dyrkes i Piemonte.

Sangiovese

Sangiovese er en rød drue der primært dyrkes i Toscana. Sangiovese er kendt af de fleste danskere, da druen bl.a. benyttes i produkten af både Chianti og Brunello di Montalcino.

Corvina

Corvina er en af de vigtigste italienske druer for os danskere. Corvina-druen udgør nemlig hovedparten af danskernes ynglingsvin, Amarone.

Corvina stammer fra Valpolicella, og er kendetegnet ved en syrlig kirsebærsmag og et lavt antal tanniner.

Moscato

Moscato-druen dyrkes i næsten alle italienske regioner. De fleste danskere vil have prøvet kræfter med denne elegante drue gennem de søde, mousserende Moscato d´Asti vine. Moscato d´Asti er kendetegnet ved sit lave alkoholniveau og den lette smag af hyldeblomst, pære og æble.

Italienske vinområder

Som vi tidligere har konkluderet, så er Italien bestående af 20 regioner, som alle producere vin. Nogen regioner producere markant mere end andre, og kvaliteten svinger også meget alt efter hvor i Italien vinen er produceret. Nedenfor tager vi et kig på nogen af de vigtigste vinområder fra støvlelandet.

Piemonte

Piemonte ligger i det nordvestlige hjørne af Italien. Det er et frodigt og bakket område, som ligger syd for de italienske alper.

Piemonte er en af de mest kendte, populære og absolout bedste vinregioner i Italien. Piemonte er blandt andet kendt for at skabe store vine som Barolo og Barbaresco, og det er da også disse to vine de fleste vinelskere tænker på når de hører ordet, Piemonte. Til stor overraskelse for de fleste, så står Barolo og Barbaresco faktisk kun for 3% af Piemontes vinproduktion.

Toscana

Toscana er en af de mest finurlige og bedste vinregioner i støvlelandet. Her befinder en række af Italiens mest berømte vinhuse sig.

I Toscana er det Sangiovese druen der føres frem. Det er den næstmest udbredte drue i hele Italien, men i Toscana er det hoveddruen.  Sangiovese bruges i Toscana til at producere blandt andet rødvine som Chianti, Brunello og Montepulciano.

Valpolicella

Lige øst for Gardasøen finder vi Veneto. Og i Veneto gemmer Valpolicella sig. Valpolicella området er kendt for sine kraftige og flotte Amarone vine og lillebroderen, Ripasso. Valpolicella var oprindeligt kend for den søde dessertvin Recioto. Recioto er også bedre kendt som ”Norditaliens medicin”.

Amarone er danskernes ynglingsvin fra Italien. Amarone er kendetegnet ved saft, kraft, alkoholtung, og mørke smag, der passer rigtigt godt til traditionel dansk mad. De gode flasker Amarone er også et emninent valgt til den traditionelle danske julemiddag.