Italienske rødvine er i klasse for sig. Kompromisløse, elegante og gennemførte. Nedenfor finder du vores unikke sortiment af rødvine fra hele Italien.

Italienske rødvine fra veneto

-13%
Vivino: 4,2 / 5
-13%
Vivino: Bland top 1% vine
Ikke på lager
129,95 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager

Italienske rødvine fra Piemonte

Vivino: 4 / 5
Ikke på lager
139,95 kr.
-18%
Wine Spectator: 93 / 100 p
349,95 kr.
Wine Enthusiast: 94 / 100 p
274,95 kr.
-42%
Ikke på lager
149,95 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager

Rødvin

Roero Riserva

184,95 kr.
Ikke på lager
449,95 kr.
Ikke på lager
149,95 kr.
Ikke på lager
109,95 kr.
Ikke på lager

Rødvin

Barolo

319,95 kr.
Ikke på lager
189,95 kr.
Ikke på lager
119,95 kr.

Italienske rødvine fra Toscana

Ikke på lager
Ikke på lager

Rødvin

Ninfato

119,95 kr.

Rødvin

Mantello

159,95 kr.
Ikke på lager

Rødvin

Dalcampo

99,95 kr.
Ikke på lager
179,95 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager

Italiensk rødvin fra Puglien

89,95 kr.
Ikke på lager

Rødvin

Appassimento

89,95 kr.

Rødvin fra Italien

Danskernes favorit vinland er uden tvivl Italien, og det er der sådan set heller ikke noget at sige til. Italienerne producerer nogle af verdens bedste rødvine. I alle regioner i Italien produceres vin, de mest kendte vinregioner er vel nok Piemonte, Toscana og Veneto. I disse regioner produceres Barolo, Brunello, Chianti, Amarone og Ripasso – alle vine som danskerne elsker!

Italien er sammen med Frankrig de lande i verden som producerer mest vin, og alsidigheden er stor! Du finder i Italien elegante vine, kraftige vine, lette vine og alt der imellem. Italien som vinland har virkelig en rødvin til enhver anledning. De 20 regioner hvor der produceres vin i, er alle medvirkende til meget forskellige rødvine – rødvine som alle har forskellige kvaliteter. Chianti er eks. ofte rigtig godt til grillet kød, Amarone er fantastisk til den danske julemad og stor set alle italienske vine kan nydes alene med en bog eller i en stille stud bare.

Undersøgelser har vist, at italienerne har produceret vin i mere end 2000 år, derfor er kvaliteten i italienskvin også ganske høj.

Rødvin fra Piemonte

Med den maleriske natur og fænomenale gastronomi  er Piemonte et område i Italien man hurtigt kan drømme sig væk til. Her produceres rødvine som Barolo, Barbaresco, Barbera d’Alba og mange flere.  I regionen er der stærke holdninger og traditioner for hvordan rødvin skal produceres, derfor er kvaliteten af de rødvin som kommer fra Piemonte også ofte meget høj.

De mest anvendte rødvinsdruer i Piemonte er Nebbiolo og Barbera, to meget forskellige druer. Nebbiolo er meget tyndskallet og indeholder utrolig meget tannin. Barolo og Barbaresco produceres altid på 100 % Nebbiolo, de kan ikke laves på andet. Barbera er mere frugtig og ”rund” i smagen, det er en drue som er en smule overset af danskerne og det er synd. Barbera er virkelig en drue som passer rigtig godt til danskernes smag.

Gastronomien i Piemonte er ligesom deres rødvin og vin generelt, helt fantastisk. I madmekkaet Alba og lokal samfundet omkring findes nogle af verdens bedste råvare. Området er bl.a. kendt for deres velsmagende og ofte meget kostbare trøfler, disse er svære at finde andre steder i verden.

Rødvin fra Toscana

I Toscana produceres der bl.a. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Hoveddruen i Toscana er uden tvivl Sangiovese, som anvendes i både Chianti og Brunello.

Rødvinene fra Toscana nyder godt af de varme klima som modner druerne perfekt og skaber fantastiske smagsoplevelser.

Rødvin fra Veneto

Et af danskernes ferieparadiser er Gardasøen, som er beliggende i Veneto, 15 km fra Valpolicella

De italienske rødvine fra Veneto er danskernes absolutte favoritter. Alle dansker kender til rødvine som Amarone della Valpolicella og Ripasso, disse vine produceres i Valpolicella som er beliggende i Veneto. De fleste danskere elser Amarone og stor set alle har i hvert fald en holdning til det.

I Veneto er Corvina hoveddruen. Den anvendes i et hav af vine, men kan også stå alene. I Amarone og Ripasso er den ofte blandet med Rondinella, Molinara og Corvione. Også den svært dyrket oltidsdrue Oseleta ses mere og mere anvendt i området.

Nær Gardasøen ligger også vinområdet Bardolino, hvor der produceres lette rødvine. Vine som er helt perfekte til pizza og lette pastaretter. Også disse rødvine er ofte lavet på Corvina.