Hvor længe kan hvidvin holde sig?

“Jeg har en tredjedel tilbage af min flaske hvidvin, hvad gør jeg? Jeg bliver vel nødt til drikke det? Ellers er det vel bare spildt?”. Sådan spurgte min gamle far til mig i weekenden.

Jeg vil i de følgende afsnit forsøge at afdække netop dette spørgsmål, så både du og min gamle far ikke længere har grund til tvivl. 

Hvor længe kan en hvidvin ligge i køleskabet?

En åben flaske hvidvin kan som regel holde sig i 2-3 dage i køleskabet. Hvis du vel og mærke benytter en prop. Det kan enten være en prop af kork eller andet materiale alt efter hvad du har liggende. 

Enkelte hvidvine kan holde sig i op til 5 dage i køleskabet. 

Hvorfor så det? 

Hvidvin har helt grundlæggende et meget lavt indhold af tanniner. Ved nogle hvidvine er der faktisk ingen tanniner overhovedet, hvilket er med til at nedsætte holdbarheden og lagringspotentialet på hvidvin.

Syre er naturens holdbarhedsmiddel. Har du derfor en hvidvin med meget lidt syre, kan den formentligt holde i endnu kortere tid. 

Der er nu gået 4 dage, hvad gør jeg?

Tag det helt roligt. Der er ingen grund til panik. Selvom det siges at hvidvin kun kan holde sig et 2-3 dage i køleskabet, så er det kun halvdelen af sandheden. Det skyldes, at de 2-3 dage er rettet mod tanken om at du skal drikke vinen. 

Er du i stedet god i et køkken så kan du sagtens bruge din “gamle” hvidvin i en lækker hvidvinssauce til din grillede fisk, eller måske til at lave en italiensk klassiker, risotto.

Summary
Hvor længe kan hvidvin holde sig?
Article Name
Hvor længe kan hvidvin holde sig?
Description
Er du i tvivl om hvor længe kan hvidvin holde sig? Få svaret her
Author
Publisher Name
Vintønden
Publisher Logo